Kézművesség események kreativitás

Kézművesség események kreativitás

"Az Illemszabályok Finom Művészete: Hogyan Ne Vesszünk El az Étteremben"

2023. október 24. - FERENC.N

"Az Illemszabályok Finom Művészete: Hogyan Ne Vesszünk El az Étteremben"

 

Ahhoz, hogy egy étteremben megfelelően megjelenjünk és viselkedjünk, némi illemszabály ismerete elengedhetetlen. Az étteremlátogatás egy olyan kulináris kaland lehet, amely nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a jó modorunkat is kihívás elé állítja. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy a következő étteremlátogatásod ne süljön el rosszul :)

1. A megjelenés kérdése: Az étterembe érkezéskor fontos, hogy NE úgy nézz ki, mintha épp a takarítás után vetetted volna le magad az étterembe. Kerüld a túlzottan sportos vagy laza viseleteket, és válassz inkább elegáns, ruhákat. Ha te vagy a vendég, akit mindenki vár, akkor is érdemes valami különlegeset felvenni erre az alkalomra. De ha csak egy átlagos vacsorázásról van szó, akkor is tiszteletet parancsolóan nézzél ki.

2. Az ételrendelés művészete: Ha eljutottál az étterembe, és letetted a ruhatárnál a kabátod, az idő elérkezett az étel rendelésére. Ne habozz, és ne böngészd az étlapot órákon át. Azonban, amikor megrendeled az ételt, ne felejtsd el szem előtt tartani a többi vendéget, és ne hozz zavart azzal, hogy az egész menüt szavalod be a pincérnek. Egy rövid és határozott rendelés mindig jó benyomást kelt.

3. Az evés művészete: Ha már az étel az asztalodon van, figyelj oda néhány alapszabályra. Például ne egyél kézzel vagy ne kóstolgass éppen a tányérból vagy más tányérjából. Próbáld meg elkerülni az étel durva nyaldosását vagy a hangosan való rágást, csámcsogást. Ha beszélgetni szeretnél, tarts egy kis szünetet a két rágás, falat között.

4. Az asztaltársaság művészete: Az étteremben ne szórakozz azon, hogy hogyan érj hozzá a másik asztalhoz. Ne mászd meg az asztalt ha el szeretnéd érni a salátát vagy ne piszkáld senki lábát az asztal alatt. Maradj méltóságos és csendes.

5. Az ivás művészete: Az itallal is okosan bánj. Ha borral koccintasz, ne ejtsd ki az italt a szomszéd asztal tányérjára, de még véletlenül se öntsd más ruhájára. Egy kiadós ivóverseny sem javasolt, főleg ne a pincérekkel.

6. A számla rendezése: Amikor elérkezett a számla kifizetésének ideje, ne okozz nehézségeket a pincérnek. Hozz magaddal készpénzt, vagy a bankkártyádat, hogy zökkenőmentesen lehessen rendezni a számlát.

Az étteremben való megjelenés és viselkedés összességében arról szól, hogy jól érezd magad. Ha betartod ezeket az alapvető illemszabályokat, akkor minden bizonnyal kellemesen fogsz szórakozni.

A megjelenés és viselkedés sosem volt egyszerű feladat. Az illemszabályok betartása azonban nem csak az asztaltársaságodnak, hanem neked is jólesik majd. Amikor tiszteletteljesen és méltóságteljesen viselkedsz, az éttermi élmény egy igazi mulatság lehet, ahol az ízek és az elegancia találkoznak. Így, a következő vacsora alkalmával, légy a jó modor királya vagy királynője, és ne feledd, hogy a borsót mindig a tányérban hagyjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://maskara.blog.hu/api/trackback/id/tr6618241917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása